Sivut

tiistai 24. heinäkuuta 2012

Mysteerikasvi ja arvonnan voittaja:-)Mooseksen palava pensas

Tyyppi: perennat

monivuotinen

Lähilajit ja lajikkeet:
'Albiflorus', 'Purpureus'

Kuvaus:

Pystykasvuinen, pensasmainen. Kasvi on roteva ja tanakkavartinen. Paksut ja kauniin tummanvihreät, kiiltävät parilehdykkäiset lehdet. Tanakan varren latvassa on pitkä, pysty kukkaterttu. Kukka on voimakastuoksuinen, ruusunpunainen tai valkoinen sekä juovikas. Kukka erittää eteerisiä, haihtuvia öljyjä, jotka saattavat leimahtaa auringossa. Kasvi ei kuki parina ensimmäisenä vuotena. Hidaskasvuinen.
Kutsutaan myös nimellä saarniruoho koska lehdet muistuttavat saarnin lehteä
Helppohoitoinen mooseksenpalavapensas on suosittu vanhan ajan perenna. Se istutetaan aurinkoiseen tai puolivarjoisaan paikkaan, jossa sen annetaan kasvaa rauhassa. Mooseksenpalavapensas kasvaa 50-100 cm korkuiseksi. Ruusunpunaiset kukat puhkeavat kesä-heinäkuussa. Talvenkestoltaan kasvi on erittäin kestävä. HUOM! Valoherkkyysihottumaa aiheuttavien aineiden vuoksi kasvia ei saa koskettaa paljain käsin. Fytofotodermatiitti on eräiden kasvien sisältämien kemikaalien (psoraleenien) ja ultraviolettisäteilyn (UV) yhdessä aiheuttama rakkulainen reaktio. Se tulee kaikille, jotka saavat psoraleeneja sisältävien kasvien nestettä iholleen ja altistuvat sitten auringonvalolle. Psoraleeneja sisältäviä kasveja Suomessa ovat ennen kaikkea jättiläisukonputki, väinönputki, mooseksenpalavapensas ja tuoksuruuta. Myös luonnonvaraisena kasvavat karhun-, ukon- ja koiranputki voivat herkistää. Ulkomailla psoraleeneja sisältäviä kasveja on enemmän. 


Kaunis kasvi kaikenkaikkiaan. Kiva sitruunainen, mieto mutta eteerinen tuoksu. Pidän kasvista myös tanakkuutensa vuoksi, joten ei hätkähdä sateesta.
Kannattaa olla varovainen kasvia käsitellessä tuon fytofotodermatiitin vuoksi. 


Arpoja oli yhteensä 41 kpl blogissa ja facebookissa ja arvonnan voitti 
Korustamon Eila, O-N-N-E-A

Hänelle lähtee Aloe Propolis Creme.
No sillä lailla voide liittyy korujen tekoon, että ainakin minulla kuivaa kädet lankoja väännellessä mutta
tästä löytyy apu siihen. 
Aloe Propolis Creme -voide sopii erinomaisesti kuivalle iholle. Voide on sekä pehmentävä että kosteuttava, ja se imeytyy nopeasti ihoon. Sitä voidaan käyttää koko vartaloon,
käsi- ja jalkavoiteena sekä päivä- ja yövoiteena. Talvikäyttöön voide soveltuu erityisen hyvin, koska se ei sisällä vettä. Voide sopii myös vauvan ihon hoitoon. Hinta 25€

 

2 kommenttia:

Kommentti olisi kiva:-)